21.8 C
Pristina
Wednesday, June 19, 2024

Kafshët paraIajmëruan tërmetin në Turqi, kjo video u reaIizua pak para dirdhjeve të tokës

- Advertisement -

Ka shumë teori që pretendojnë se sjellja jonormale e kafshëve mund t’i ndihmojë njerëzit të parashikojnë tërmete të forta.

- Advertisement -

Miti i kahershëm se kafshët mund të parashikojnë tërmetet ende nuk është vërtetuar me arsyetim shkencor. Por kjo ka kapur prej kohësh imagjinatën e shumë njerëzve, pasi rrëfimet lokale dhe raportet e dëshmitarëve okularë sugjerojnë se kafshët sillen në mënyrë të çuditshme orë ose ditë përpara se të godasë një tërmet.

Disa thonë se edhe peshqit dhe zogjtë tregojnë sjellje të pazakontë përpara aktivitetit sizmik.

- Advertisement -

Këto histori kanë nxitur interesin e studiuesve, të cilët po përdorin teknologjinë më të fundit për të mbajtur një skedë për kafshë të ndryshme që thuhet se parashikojnë tërmetet para kohe.

Shikoni një video të fundit që pretendohet se është në Turqi.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -