30.3 C
Pristina
Wednesday, June 12, 2024

Joseph: Nëse Ukraina njeh Kosovën, e njohin dhe 4 vendet e tjera

- Advertisement -

Analisti amerikan Edward Joseph tha se nëse Ukraina njeh Kosovës si shtet, pas saj do ta njohin edhe katër shtete të tjera.

Sipas tij, 4 vendet e NATO, Greqia, Rumania, Sllovakia dhe Spanja kanë çelësin për Kosovën dhe Serbinë dhe normalizimin e gjithë Ballkanit.

- Advertisement -

Nëse 4 vendet e NATO, Greqia, Rumania, Sllovakia dhe Spanja, e njohin Kosovën, i hapet shtegu drejt NATO që s’mund ta bllokojë as Serbia, as Rusia, as Kina.

Kjo do ta detyrojë Serbinë ta njohë Kosovën.

- Advertisement -

Propozimi im i publikuar në një gazetë është se nëse Ukraina tani e njeh Kosovën, Spanja dhe të tjerat do të bëjë të njëjtën gjë, çelësi këtu nuk është Serbia, por Greqia dhe vendet e tjera të NATO”, tha analisti për Euronews.al.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -