28.7 C
Pristina
Wednesday, June 12, 2024

Janë shfaqur pamjet që zbulojnë mënyrën se si funksionon regjimi i Vuçiqit: Nëse nuk i bindesh, nuk mund të jesh as pastruese

- Advertisement -

Portali Nova.rs ka siguruar dy regjistrime audio në të cilat kryetari i komunës së Çajetinës dhe partisë ‘Serbi e shëndoshë’, Milan Stamatoviq, u thotë kolegëve të tij se duhet të mbledhin vota ‘kapilare’ për Partinë Progresive Serbe (SNS) dhe se, nëse nuk e bëjnë këtë, unë nuk mund të jem as drejtor, as pastrues, as asgjë.

Pas deklaratës së Milan Stamatoviq, e cila daton në tetorin e vitit të kaluar, se Partia Progresive Serbe mund të lëvizë votuesit nga komuna në komunë me qëllim të manipulimit të rezultateve të zgjedhjeve, Nova.rs ka siguruar një regjistrim audio në të cilin ai është regjistruar duke folur për para tjerash-makinacionet elektorale të SNS-së.

- Advertisement -

“Prandaj po të them, mbaje mendjen për ty. Ka të rinj që sapo kanë filluar, këtu ka njerëz më të vjetër, më me përvojë, hidhini një sy, punoni që të mos rrini nesër… Unë po ju them, këta nuk kanë mëshirë. E shihni si sillet SNS, po i votoni nuk i intereson sa vota kapilare duhet të sillni. Nëse nuk e bën këtë, nuk mund të jesh drejtor, apo pastrues, nuk mund të bësh asgjë. Ne nuk e bëjmë këtë, as nuk e kemi bërë ndonjëherë, ju e dini shumë mirë. Por ju nuk do të vini nesër në një situatë ku fëmijët tuaj, ata do të qëndrojnë në pushtet për një kohë të gjatë, ashtu si ne që do të mbetemi, por ata ua mbyllin derën fëmijëve të tyre, ju nuk mund të arrini asgjë këtu në nivel lokal. Ne nuk do ta bëjmë këtë, ka njerëz që na mbështesin, të nderuar dhe të ndershëm, unë do të kem detyrim t’i pranoj ata njerëz dhe ata fëmijë. Unë nuk do të mbaj dikë që kujdeset për mua, atëherë them bukur, ne ju mbështesim President, dhe ju merrni disa këtu dhe mbani dikë që kujdeset për ju. Nuk do ta bëjmë, për shkak të atyre njerëzve. Tashmë ka kaluar një kufi dhe masë”, thotë Stamatoviq.

Në regjistrimin e dytë dëgjohet se Stamatoviqi nuk e shikon me dashamirësi sistemin e punës së partnerëve të koalicionit.

- Advertisement -

“Dhe më lejoni t’ju them, ata e konsiderojnë si dobësi mirësinë dhe dhembshurinë tonë. Partia Progresive Serbe, ata kanë një metodë, deri diku të papranueshme për ne, por padyshim për ata njerëz është një metodë efektive. A je me ne apo jo, nëse nuk je, dil në rrugë protesto në rrugë dhe thuaj çfarë të duash, por askush nuk do të tolerojë që të thuash gjëra të tilla nga shtëpia ku ha bukë”, tha Stamatoviq.

Kujtojmë se Milan Stamatoviq dhe partia e tij “Serbia e shëndoshë” ishin themeluesit e bllokut opozitar “Aleanca për Serbinë” (SZS) në vitin 2018. Megjithatë, për shkak të vendimit të tij për të marrë pjesë në zgjedhjet lokale në Çajetinë të vitit 2020, ai u përjashtua nga SZS.

Në ato zgjedhje, Stamatoviq fitoi një fitore bindëse, duke fituar 61 për qind të votave.

- Advertisement -

Një vit më pas, në 2021, filloi afrimi i Stamatoviqit me Partinë Progresive Srpska dhe Aleksandar Vuçiqin.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -