20.7 C
Pristina
Monday, August 8, 2022

Infektime masive, COVID-19 “suImon” mantelbardhët e Prizrenit

22 punonjës shëndetësor kanë rezultuar pozitiv me COVID-19 në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Prizren.

Të infektuar janë 12 mjekë, 8 infermierë e 2 teknik, derisa 2 personat tjerë janë personel ndihmës.

Për shkak të këtij shpërthimi, stafi i qendrave të tjera mjekësore që ka më pak kërkesa është zhvendosur në qendër të qytetit, pasi që aty numri i pacientëve të cilët kërkojnë shërbime mjekësorë është më i madh.

Sipas kreut të kujdesit parësorë të kësaj komune, 90 për qind e personelit janë të imunizuar me 3 doza dhe afro 99.9 përqind me dy doza të vaksinës.

Të fundit
Lajme të lidhura