16.7 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022
- Advertisement -

I dënuari për KRlME Iufte – Ratko Mlladiq në gjendje të rëndë, flet djali i tij

KRlMlNELI i dënuar përjetësisht, Ratko Mlladiq, shtrihet në spital

Ish-komandanti ushtarak serb i Bosnjës, KRlMlNELI Ratko Mlladiq, i cili po vuan dënimin e përjetshëm në Hagë për shkak të KRlMEVE makabre, është shtruar në spital dhe është në “shëndet të dobët”, tha djali i tij Darko Mlladiç për AFP.

- Advertisement -

Në një bisedë të shkurtër telefonike me AFP në Beograd, Darko Mlladiq e ka konfirmuar këtë informacion për mediat vendase. Ai u tha atyre se ish-gjenerali serb ishte shtruar në spital për një javë për shkak të gjendjes së brishtë shëndetësore. Ai ishte fillimisht në spitalin civil në Hagë, ndërsa që nga e enjtja ndodhet në objektin shëndetësor të burgut të Mekanizmit Ndërkombëtar të Mbetur për Gjykatat Penale (MTPI) me seli në Hagë.

“Shëndeti i tij është i keq. Një ekip mjekësh është gati këtu në Serbi të cilët mund të shkojnë ta shohin atë, por ne nuk e dimë ende nëse do të lejohen. Ne do të kërkojmë leje që këta mjekë ta ekzaminojnë atë”, tha Mlladiq për AFP.

Në qershor të vitit 2021, Gjykata e Hagës konfirmoi dënimin e përjetshëm të Ratko Mlladiqin, për GJEN0ClD , KRlME kundër njerëzimit dhe KRlME Iufte të kryera gjatë Iuftës në Bosnjë nga viti 1992 deri në vitin 1995.

I rëndohet gjendja shëndetësore të dënuarit për KRlME Iufte, Ratko Mlladiq

- Advertisement -

 

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -