7 C
Pristina
Thursday, April 25, 2024

Huqja e Vedatit për gjuhët zyrtare në Kosovë – Reagon ashpër politikani egjiptas

- Advertisement -

Ish deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e komunitetit egjiptian, Veton Berisha, ka reaguar ashpër ndaj banorit të Big Brother Kosova, Vedat Bajramit, ku ky i fundit gjatë një sfide ia kishte huqur duke thënë se njëra prej gjuhëve zyrtare në Kosovë është ” Gjuha e komunitetit Rom, Ashkali, Egjiptian”.

- Advertisement -

Berisha ka shkruar se është një tmerr dhe kjo ndodh kur përfaqësuesit e Egjiptianëve dhe Ashkalive nuk e promovojnë identietin dhe vlerat e përkatësisë së tyre etnike.

“Komunitetet Egjiptian dhe ai Ashkali në Kosovë po trajtohen si komunitet Rom! Figura publike, Vedat Bajrami thot se njëra prej gjuhëve zyrtare në Kosovë është ” Gjuha e komunitetit Rom, Ashkali, Egjiptian”. Çfarë gjuhe paskem ne pos gjuhës shqipe? TMERR i vërtetë,”, ka shkruar ish debuteti Berisha.

- Advertisement -

Tutje ai ka shtuar se është i shqetësuar për këtë gjendje.

Reagimi i plotë i Veton Berishës:

Komunitetet Egjiptian dhe ai Ashkali në Kosovë po trajtohen si komunitet Rom! 🔴
➡️Figura publike, Vedat Bajrami thot se njëra prej gjuhëve zyrtare në Kosovë është ” Gjuha e komunitetit Rom, Ashkali, Egjiptian”…!!!!

- Advertisement -

♦️Çfarë gjuhe paskem ne pos gjuhës shqipe!!??♦️
TMERR i vërtetë, kështu ndodh kur përfaqësuesit e Egjiptianëve dhe Ashkalive në këto dy vitet e fundit nuk e promovojnë identietin dhe vlerat e përkatësisë së tyre etnike…!🤷‍♂️
Kështu të vjen fundi kur mundohesh me u “Shqiptarizu me Zor” dhe në fund përfundon duke të trajtuar si Rom!

Kësaj i thojnë mohim i vetvetës! Thënë ndryshe “ma katolik se papa”….!

Ju kam thënë se kemi me u kthy 20 vite mbrapa…ja rezultati final!

Tani me identitet të ri “Jetojm më dinjitetshëm”…

Shiqoje videon deri në fund…!

I shqetësuar për gjendjen

Veton Berisha-PLE

Çfarë gjuhe paskem ne pos gjuhës shqipe!!??♦️
TMERR i vërtetë, kështu ndodh kur përfaqësuesit e Egjiptianëve dhe Ashkalive në këto dy vitet e fundit nuk e promovojnë identietin dhe vlerat e përkatësisë së tyre etnike.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -