5 C
Pristina
Sunday, April 21, 2024

“Hiqen shenjat serbe, vendosen tabelat zyrtare”, VV bën një video për ndërrimin e tabelave të vendbanimeve në Veri

- Advertisement -

Ministria e Infrastrukturës ka filluar sot vendosjen e tabelave të vendbanimeve me emrat e vendeve në veri të Kosovës në dy gjuhë shqip dhe serbisht, duke larguar tabelat që ishin të shkruara më herët në cirilik.

- Advertisement -

Këto pamje nga veriu i ka shpërndarë Lëvizja Vetëvendosje, duke thënë se u hoqën shenjat serbe dhe u vendosen ato zyrtare.

- Advertisement -

Siç raportoi mediumi në gjuhën serbe “KoSSev” më herët, punëtorët e Ministrisë janë ndihmuar edhe nga Policia e Kosovës e rajonit të Veriut.

“Policia e Kosovës siguron këto ekipe që lëvizin nga Rudari në Jarinje, duke hequr tabelat ekzistuese para vendeve ku hasin”, shkroi ky medium.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -