fbpx
22.7 C
Pristina
E martë, 24 Maj, 2022

Harroni kallashnikovin: Kjo është arma më e fuqishme, i përket ushtrisë së këtij vendi

Rekomandime

Konsiderohet edhe më e fuqishme se kalashnikovi AK-47, dyzet vjetë më parë Ushtria Franceze miratoi një pushkë të re suImi, që ndikoi edhe në përparimin e teknologjisë së armëve të vogla. E shkurtër dhe kompakte, FAMAS është arma më fuqishme e Francës.

Fusil d’Assaut de la Prodhimi d’Armes de Saint-Manufacturetienne, ose pushka suImuese FAMAS zëvendësoi pushkët e vjetra dhe armët e automjeteve në shërbimin francez me një armë plotësisht moderne.

FAMAS ka qenë një ndër pushkët e para të sulmit me armë zjarri, kjo që arriti një gjatësi të shkurter, duke vendosur veprimin prapa këmbëzes.

Kjo, lejonte që arma të kishte një fuqi të gjatë, ndërsa ende qëndron kompakte. FAMAS, ka një fuqi prej prej 19 inç, me gjatësi prej 29 inç, në krahasim me karabinën amerikane e cila ka një fuqi prej 14.5 inç, por me gjatësi 33 inç.

Për dallim prej shumë armëve bashkëhore, internet e të cilave bazohen kryesisht në armët AR-15, AR-18 dhe AK-47, pushka franceze përdorë një sistem të pazakontë.

Ndryshe, kjo armë i ka shërbyer Francës në konfIikte të shumëta, duke përfshirë edhe në vitin 1991 të ndërhyrjes së NATO’s në Afghanistan. Në vitin 2017, FAMAS u rregullua edhe më shumë dhe iu shtuan edhe funksione të tjera.

Më shumë artikuj

Të fundit