2.3C
Pristina
1 Mars, 2021 - 23:55

Gostivari me 70% shqiptarë, por gjuha shqipe renditet e treta, pas turqishtes !

Edhe pse në Gostivar janë 70% shqiptarë, gjuha shqipe renditët e 3-ta pas turqishtës

Paradoksi dhe pafuqia e shqiptarëve do t’i përcjell gjithë jetën. Në qytetin e Gostivarit popullsia është shumicë absulute deri në 72%, kurse gjuha shqipe renditët e 3-ta.

Siç shihet edhe në këtë fotografi të një shkolle në Gostivar, emri i shkollës është në tre gjuhë: maqedonisht, turqisht dhe e fundit në gjuhën shqipe.

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Gostivarit jetojnë 81,042 banorë.

Grupet etnike në komunë janë:

Shqiptarë 69,697 72,6%
Maqedon 15,177 16,5%
Turq 7991 9.8%

Turqit me vetëm 9% janë gjuhë e dyte para shqipes me 72% shqiptarë.

Të fundit

Të tjera nga rubrika