2.8 C
Pristina
Tuesday, March 28, 2023

“Gjermania s’qenka për mua”- Gjashtë faktet që ndoshta nuk i keni ditur për Hamëz Jasharin

- Advertisement -

Rekomandime

Hamëz Jashari u lind më 1950 në Prekaz të Poshtëm. Është djali i dytë i Shaban Jasharit. Më 30 janar 1991 iu bashkëngjit Ademit dhe s’ju nda deri në vdekje.

- Advertisement -

Hamza është babai i ish-kryetarit të Komunës së Skenderajt, Bekimit. Shkollën fillore e kreu në shkollën e fshatit, të mesmen në Skenderaj dhe ndoqi mësimet në shkollën e lartë ekonomike.

Ja disa fakte që ndoshta s’i keni ditur:

1. Ishte punëtor në fabrikën e municionit në Skenderaj.

- Advertisement -

2. Hamëz Jashari kishte një dashuri të veçantë për artin. Shkruante dhe vizatonte bukur.

3. Hamza ka mbaruar shërbimin ushtarak në vitin 1973, dhe pastaj ka shkuar në Gjermani, për 5 muaj. Mirëpo u kthye prapë, sepse siç thoshte ai “Gjermania s’qenka për mua”.

4. I pëlqente edhe muzika shumë, por edhe teatri. Gjithashtu iu binte disa veglave muzikore dhe këndonte bukur.

- Advertisement -

5. Ishte i martuar me Feride Mecini nga Klina e Epërme e Skenderajt dhe patën nëntë fëmijë. Ranë e shoqja e Hamzës dhe pesë vajza dhe dy djemtë e tij, ndërsa mbijetuan luftën Bekimi de Besarta.

6. Hamza së bashku më vëllain e tij , Ademin kanë marrë pjesë në sulmet kundër forcave policore-ushtarake serbe.

- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -

Të fundit