-1.7C
Pristina
27 Janar, 2021 - 11:26

Gjenerali turk ngre alarmin: “Iufta e Tretë Botërore në prag”, ja kush do ta fillojë

“Iufta e Tretë Botërore është afër”, tha gjenerali turk në pension Osman Pamukoglu.

Në librin e tij të botuar së fundmi, Iufta e Tretë Botërore, Pamukoglu shprehu mendimin e tij për “pashmangshmërinë e një konflikti të ri botëror”, i cili, tha ai, shihet qartë në sasinë e shpenzimit të parave të superfuqive për qëllime ushtarake.

Pamukoglu beson se Iufta e re botërore do të jetë e ngjashme me të kaluarën, dhe do të fillojë midis Rusisë, SHBA dhe Kinës për shkak të mosgatishmërisë së autoriteteve të tyre për të humbur zonat e ndikimit dhe kontrollit mbi burimet, ose dëshirën e tyre për t’i zgjeruar ato.

Osman Pamukoglu u zhvendos në politikë pasi doli në pension.

Ai themeloi Partinë Ligji dhe Barazi (HEPAR) 11 vjet më parë, por që e cila pushoi së funksionuari në prill 2019.

Të fundit

Të tjera nga rubrika