fbpx
-1.3 C
Pristina
E hënë, 30 Janar, 2023

Fshati shqiptar i askujt, asnjë nga banorët nuk ka dokument pronësie

- Advertisement -

Duhet Lexuar

Rreth 40 vite që jetojnë në këtë fshat dhe banorët e fshatit Shtëpanjë në Cërrik nuk kanë certifikatë pronësie për banesat e tyre.

Fshati u ndërtua rreth viteve 80 për punonjësit e Hidrocentralit, por pas ndryshimit të sistemit këto banesa nuk mundën të privatizoheshin nga banorët dhe sot e kësaj dite, edhe pse enden dyerve të kadastrës, banorët nuk i kanë prona të tyren.

E njëjta situatë ndodhi edhe për banorët autoktonë. Edhe pse të lindur këtu ata nuk kanë asnjë dokument pronësie. Ndërtimi i Hidrocentralit të Banjës preku disa fshatra dhe parcela, pronarët e të cilave u dëmshpërblyen.

- Advertisement -

Vetëm në fshatin Shtëpanjë, askush nuk u dëmshpërblye pasi nuk kishte asnjë dokumentacion pronësie.

 

- Advertisement -

Të fundit

HeIIbanianz, shqiptarët që po ‘tmerrojnë’ britanikët: S’ka poIicë që i ndalon

Gangsterët shqiptarë të veshur me Balaclava që përdorin automatikë kanë pushtuar rrugët e Londrës, duke shkaktuar britanikët. Një artikull i...
- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -