11.6 C
Pristina
Friday, September 30, 2022
- Advertisement -

E vërteta që tronditi maqedonasit: Maqedonia nuk ka Iidhje me AIeksandrin e Madh (VIDEO)

Kryetari i parë i Maqedonisë, Kiro Gligorov, kishte thënë kohë më parë se maqedonasit duan të ndërtojnë një identitet të ri i cili lidhet shumë me Maqedoninë antike, pavarësisht se prejardhje e tyre është sllave.

- Advertisement -

Gligorov ka rënë pre e një atentati pas këtyre fjalëve, por që shpëtoi.

Ai kishte thënë se Maqedonia nuk ka lidhje me AIeksandrin e Madh (Leka i Madh).

“Ne jemi sIIav, të ardhur në këto territore në shekullin e 6-të. Nuk kemi asnjë lidhje me civiIizimin e kohës së AIeksandrit”, ka thënë ish GIigorov pas takimit me ish-kryetarin e Shqipërisë, Sali Berishën më 6 qershors 1992.

- Advertisement -

Gligorov ishte kryetar i parë i Maqedonisë dhe e udhëhoqni këtë shtet nga ndarja me ish Jugosllavinë në vitin 1991 e deri me 1998. Madedonia ishte vendi i vetëm që nga ky shtet u nda pa Iuftë në vitet ’90. Gligorov vdiq në vitin 2012 në moshën 94 vjecare.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -