16.7 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022
- Advertisement -

E vërteta për Ligjin e Pagave: Pasi të miratohet nga Kuvendi, shkon edhe 8 muaj deri të hyn në fuqi

Projektligji i pagave është proceduar në Qeveri por nuk ka një datë se kur mund t’i dërgohet Kuvendit pë miratim.

BSPK-ja e as SBASHK-u nuk kanë qëndrim zyrtar për Ligjin e Pagave “sepse nuk ishin pjesë e përgatitjes së tij e as që e kanë marrë këtë version në rrugë zyrtare”.

- Advertisement -

Madje sipas tij, sindikalistët kanë të drejtë të dyshojnë se kjo është bërë për t’u krijuar mjegull dhe hamendje të njerëzit.

SBASHK thotë se ky ligj edhe kurdo që miratohet nga Kuvendi, ai hynë në fuqi 8 muaj pas publikimit në Gazetën zyrtare.

Të punësuarve në sektorin publik duhet thënë të vërtetën se çdo gjë për Ligjin e pagave mbetet supozim dhe edhe nëse arrihet pajtueshmëri e Qeverisë me sindikatat për këtë Ligj duhen muaj e muaj deri sa nuk bëhet aprovimi nga deputetet e Parlamentit e pastaj, sikur kjo mos të mjaftonte, në këtë version thuhet se 8 muaj pas publikimit në Gazetën zyrtare pritet të nisin pagat sipas këtij Ligji dhe atë nëse, prite o Zot, mos u dërgoftë në Kushtetuese e për t’u zhvleftësuar prapë e për t’u kthyer në pikën zero prapë”.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -