20.7 C
Pristina
Monday, August 8, 2022

“Do të kenë vështirësi në prodhimin e naftës”, Biden flet për çmimin që do ta paguajë Rusia

Presidenti amerikan, Joe Biden, në mes zotimit se “do ta mbështesë Ukrainën për aq kohë sa duhet”, tha se lufta në Ukrainë tashmë ka dëmtuar Rusinë.

Shikoni ndikimin që ka pasur lufta e Ukrainës në Rusi.

Atyre u është dashur të heqin dorë nga borxhi i tyre kombëtar për herë të parë që nga fillimi, pothuajse më shumë se 100 vjet.

Ata kanë humbur 15 vjet nga fitimet që kanë.

Ata janë në një situatë ku kanë probleme për shkak të imponimit tim për t’u marrë me atë që mund të eksportohet në Rusi, në aspektin e teknologjisë.

Ata do të kenë vështirësi në ruajtjen e prodhimit të naftës sepse ata nuk e kanë teknologjinë për ta bërë këtë… Dhe ata gjithashtu janë në një situatë të ngjashme për sa i përket sistemeve të tyre të armëve dhe disa prej sistemeve të tyre ushtarake”, tha ai në një konferencë shtypi në përfundim të samitit të NATO-s në Madrid.

“Pra, ata po paguajnë një çmim shumë, shumë të rëndë për këtë”, tha Biden, shkruan CNN.

Biden u zotua se SHBA-ja dhe NATO-ja do të qëndrojnë me Ukrainën.

“Ukraina i ka dhënë tashmë një goditje të rëndë Rusisë: Rusia në fakt tashmë e ka humbur pozitën e saj ndërkombëtare”.

Të fundit
Lajme të lidhura