7.7 C
Pristina
E martë, 6 Dhjetor, 2022
- Advertisement -

“Daçiç do të nënshkruajë shumë vendime të vështira, një marrëveshje me Kosovën nuk dhemb edhe aq”

Ri-emërimin e Ivica Daçiç për ministër të punëve të jashtme, ish-zv/kryeministri serb, Zarko Koraç e sheh në funskion të nënshkrimit “të marrëveshjeve të vështira”.

Për atë që presidenti serb e paraqet si lajtmotiv në çdo performancë publike se “Serbinë e presin vendime të vështira”, Koraç thotë se këtu futet Daçiç. Veçanërisht, thotë ai, një marrëveshje në lidhje me Kosovën

- Advertisement -

“Shumica prej tyre [vendimeve të vështira] do të nënshkruhen nga Daçiç”, vlerësoi Koraç, i cili ishte zv/kryeministër në kohën kur Zoran Gjingjiç qeveriste me Serbinë.

“Dhe kështu, ministri ynë i ri i vjetër i punëve të jashtme do të zbulojë se mbase nënshkrimi i sanksioneve kundër Rusisë dhe një marrëveshje gjithëpërfshirëse me Kosovën dhemb më pak se ç’ka menduar”, konkludoi ai.

Daçiç në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare të 3 prillit ka garuar kryesisht me tri zotime: “Kurrë në NATO, kurrë sanksione ndaj Federatës Ruse, kurrë njohjen e pavarësisë së Kosovës”.

- Advertisement -

Ivica Daçiç, është emëruar përsëri ministër i punëve të jashtme, pozitë kjo të cilën e kishte mbajtur deri para katër viteve derisa ishte emëruar Kryetar i Kuvendit të Serbisë.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -