16.7 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022
- Advertisement -

Cilësohet si sytë e Zotit/ Ky është vendi më i shenjtë në botë dhe nuk ndodhet shumë larg nesh

E vendosur në Iskar Gorge, në një prej rajoneve më të mëdha karstike në Bullgari, Prohodna është një nga shpellat më të njohura në një vend të mbushur me to.

- Advertisement -

The Eyes of God – Karlukovo, Bulgaria – Atlas Obscura

E njohur ndryshe si “Sytë e Zotit” (Eyes of God) ajo është shpella më një imazh të mrekullueshëm nëntokësor që tërheq vizitorët çdo vit. Shpella ka dy vrima simetrike në tavanin e saj, në një lartësi prej 262 metrash përmes të cilave shpella ndriçohet.

Dy vrimat janë krijuar si rezultat i forcave natyrore er ozive. Kur drita depërton në të dyja vrima, krijohet imazhi i dy syve të mëdhenj. Jo më kot ata njihen ndryshe si “Dy sytë e zotit”.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -