17 C
Pristina
Tuesday, May 28, 2024

Çfarë po ndodh? 4 anije të NATO-s zbarkojnë në Durrës

- Advertisement -

4 anije të NATO-s kanë hyrë mëngjesin e sotëm në ujerat shqiptare për të kryer misione ushtarake. 2 prej anijeve janë me ekuipazh turk, 1 me ekuipazh italian dhe tjetra me ekuipazh holandez.

- Advertisement -

Anijet për 2 muaj kanë kryer misione në ujërat e detit Mesdhe si dhe në ujërat territoriale të vendit.

Atyre ju kërkua nga autoritet shqiptare që të ndërmarrin një operacion kërkim-çminimi në zonën e Porto Romanos.

- Advertisement -

Në përbërje të kësaj flote ka anije minakërkuese të pajisura me teknologji moderne ushtarake.

Meqë në Porto Romano po punohet me intensitet të lartë për ndërtime portesh dhe thellime kanalesh hyrëse, u kërkua kontrolli i këtyre ujërave për ekzistencën e minave ujore kryesisht të Luftës së Dytë Botërore.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -