29.8 C
Pristina
Wednesday, August 17, 2022
- Advertisement -

Bukëpjekësi prizrenas shokon Kroacinë dhe Ballkanin me çmimet ‘marramendëse’ të picës

Tomë Lekaj, bukëpjekës nga Prizreni i ka tronditur konsumatorët në Kroaci, pasi një picë e tij kushton 480 kuna kroate që në euro përkthehet me 64 euro.

Për këto çmime të larta ai ka dhënë një intervistë për gazetën “Slobodna Dalmacija”, të dielën.

- Advertisement -

Thotë se fare nuk e ka problem që t’i shesë produktet e tij, sidomos turistët ia blejnë më së shumti picat.

Produktin e tij e ka ciëlsuar si të “mrekullueshëm” e thotë se çmimet e tij s’janë të reja.

“Ky është çmimi i vjetër, kështu që të gjithë e dinë këtë. Në çmimore shkruan shumë qartë. Shihni, pica jumbo margarita kushton 320 kuna, peperoni jumbo – 400 dhe keni edhe këtë, jumbo hvarmix, që ju kushton 480 kuna”, ka thënë ai.

- Advertisement -

Nga gazeta është pyetur me ironi se “çfarë përmban pica e tij që të kushtojë kaq shumë”.

Përgjigjja e tij ishte e thjeshtë, pra ‘ekonomia e tregut të lirë’.

“Është një furrë tjetër 100 metra larg meje dhe një picë kushton 30 kuna. Ajo pjesë, ju e dini, quhet prerje pice. Dhe njëqind metra edhe më larg, është një lokal tjetër me çmim edhe më të ulët”, ka thënë ai.

- Advertisement -

Ka treguar që shpesh disa kroatë e kanë raportuar në Polici. Nuk e kupton pse, “kjo s’është grabitje janë çmimet tona”, e shpjegon prizrenasi me traditë familjare në këtë industri.

Si është e mundur një picë në furrë 500 kuna?

“ Ja kështu, mundet, ne e kemi planin tonë të biznesit. Modelin tonë të punës. Çmimet i bën vetë“

A është kjo plaçkitje?

“Pse e thua ti këtë. Kjo nuk është plaçkitje. Ke zgjedhje për të ngrënë dhe çmime të ndryshme. Në prej fillimi i kemi pasur çmimet e shtrenjta. Nëse diku ka qenë 30 kunna pica te unë ka qenë dyfish. Dhe kurrë ska pasur probleme. Ndoshta një 2 përqindësh ndonjëherë disa njerëz tanë që kanë thënë po e thërrasim policinë. E cka ka policia me pica. Mund të shkosh në edhe në një restoran fin të shkosh”

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -