6 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023

Bill Gates ‘ia mësyn’ Turqisë: Pse është duke blerë me të madhe tokë atje?

- Advertisement -

Rekomandime

Bill Gates është në kërkim për zonat rurale, në mënyrë për të ndihmuar ruajtur mjedisin – por ai po përdor një nga format më ndotëse të transportit në botë.

- Advertisement -

Qëllimi i tij përfundimtar, duket se është të ndërtojë një fermë të madhe dhe të qëndrueshme, e cila do të financohet vetëm nga Fondacioni Bill & Melinda Gates.

Gates, kishte premtuar ti ndante 315 milionë dollarë për të ndihmuar fermerët të kultivojnë kultura që janë rezistente ndaj ndryshimeve klimatike.

Sipas Gates, nëse fermerët e vegjël nuk mund të përshtaten me ndryshimet klimatike, ne do të humbasim luftën globale kundër urisë dhe varfërisë.

- Advertisement -

Sipas mediave turke, Gates thuhet se ka blerë tashmë 90,000 hektarë në Turqinë Evropiane.

Në fakt, thashethemet për interesin e një prej njerëzve më të pasur në botë tashmë kanë çuar në rritjen e çmimit të tokës në Turqi, pasi pronarët shpresojnë të shfrytëzojnë këtë mundësi, duke kërkuar shuma të tepruara për tokat e tyre.

Vlen të theksohet se Bill Gates është tashmë një nga pronarët më të mëdhenj të tokave në SHBA, pasi zotëron pothuajse 850 mije hektarë.

- Advertisement -

Më shumë

- Advertisement -

Të fundit