14.4 C
Pristina
Tuesday, September 27, 2022
- Advertisement -

Ballkani i Hapur: Këto janë katër marrëveshjet e reja që u nënshkruan në Beograd

Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Serbia kanë firmosu sot në samit marrëveshjet e përbashkëta midis tyre.

Marrëveshjet kanë të bëjnë me sigurinë ushqimore, kulturën, energjetikën dhe emergjencën civile.

- Advertisement -

1.Marrëveshja e sigurisë ushqimore
2.Memorandumi i mirëkuptimit në fushën e kinematografisë për Ballkanin Perëndimor
3.Marrëveshja për bashkëpunimin në fushën ë bashkëpunimit të minierave dhe energjisë
4.Plani operativ në fushën e emergjencave civile

Samiti i radhës për “Ballkanin e Hapur” çeli sot punimet në Beograd, me pjesëmarrjen e liderëve partnerë të nismës për të vijuar me një sërë takimesh dhe aktivitetesh gjatë ditës së sotme.

Kryeministri shqiptar Edi Rama iu adresua Samitit me një fjalë, ku ndër të tjera theksoi se Ballkani është për Evropën, po kaq i rëndësishëm sa ç‘është Evropa për Ballkanin.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -