29.8 C
Pristina
Wednesday, August 17, 2022
- Advertisement -

Anulohet pëlqimi për mbajtjen e Festivalit “Sunny Hill” në Gërmi

Komunës së Prishtinës i ka dal sërish telashe me festivalin Sunny Hillit, kjo pasi Drejtoria për Shërbime Publike, Mbrojtje dhe Shpëtim ka anuluar pëlqimin për mbajtjen e këtij festivalit në Gërmi.

Kështu ka bërë të ditur Grupi “Qytetarët Aktivë” përmes një njoftimi ne Facebook.

- Advertisement -

“Drejtoria për Shërbime Publike, Mbrojtje dhe Shpëtim sot me datën 28.07 ka anuluar pëlqimin për mbajtjen e festivalit Sunnyhill në Peizazhin e Gërmisë. Qytetarët Aktivë kanë adresuar ankesën tek Drejtoria e Inspektimit në KK Prishtina dhe Departamenti për Inspektim për Mjedis në MMPHI për veprim urgjent të ndalohen të gjitha veprimet nga ky festival i cili nuk ka as pëlqim nga Drejtoria e Parqeve dhe as leje adekuate dhe të respektohet ligji për mbrojtjen e Natyrës dhe Mjedisit”, thuhet në përshkrimin që ky grup ia ka bërë njoftimit të Drejtorisë.

“Bazuar në nenin 53 pika 1 të Ligjit nr. 05/L-031 bëhet revokimi i pëlqimit nr. 07-353-/04-146960/22, me qëllim që lënda të trajtohet dhe plotësohet në bazë të Ligjit për Mbrojtjen e Natyrës nr. 03/L-233, si dhe rëndësisë kulturore të Festivalit Sunny Hill”, thuhet në vendimin e Drejtorisë për shërbime publike, mbrojtje dhe shpëtim në Komunën e Prishtinës.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -