29.8 C
Pristina
Wednesday, August 17, 2022
- Advertisement -

Albulena Haxhiu: S’janë 60 mijë, por 20 mijë veteranë

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka thënë se lista e veteranëve të UÇK-së duhet të pastrohet dhe ky proces duhet të fillojë sa më parë, në mënyrë që veteranët e vërtetë të mos pësojnë si pasojë e atyre që përfitojnë nga ky status.

Përgjegjësinë për këtë proces e kemi bashkërisht si institucione.

- Advertisement -

Ministria e Drejtësisë do të ndihmojë në çfarëdo instance që bëhet dhe të delegojë një përfaqësues.

Listat e veteranëve duhet të pastrohen.

Ne pajtohemi se nuk i kemi pasur 60 mijë veteranë.

- Advertisement -

Do të donim t’i kishim, por si kemi pasur.

I kemi pasur rreth 20 mijë.

Nuk e di që dikush mundet sot të deklarojë se kanë qenë 60 mijë veteranë luftëtarë”, ka theksuar Haxhiu në RTK.

- Advertisement -

Ajo ka thënë se verifikimi është shumë i lehtë dhe mund të bëhet nëpërmjet komandantëve të zonave, por në këtë proces kontributin e tyre duhet ta japin edhe vetë veteranët e vërtetë.

Për shkak të këtij numri të fryrë e të madh, që është bërë komplet për vota në të kaluarën, ne nuk po mundemi që nevojat reale që i kanë veteranët luftëtar t’ua plotësojmë.

Është koha e fundit kur duhet t’i trajtojmë seriozisht dhe siç duhet ata që kanë dhënë gjithçka që Kosova sot me qenë e lirë”.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -