10 C
Pristina
Wednesday, February 21, 2024

“Alarmon” avokati serb: Perëndimi të ndërhyjë në Serbi, 6 nga 7 partitë në zgjedhje janë pro ruse

- Advertisement -

Avokati serb, Cedomir Stojkoviq ka thënë se gjashtë nga shtatë paritë kryesore që garojnë në zgjedhjet e dhjetorit në Serbi, janë pro ruse dhe e zhvillojnë fushatën e tyre duke përdorur Kosovën.

- Advertisement -

Lidhur me këtë, ai ka apeluar ndërkombëtarët që të ndërhyjnë, pasi konsideron se narrativat ekzistuese të Serbisë kërcënojnë sigurinë e Evropës.

“Në Serbi, partitë politike edhe një herë po e përqendrojnë fushatën e tyre në Kosovë dhe:- në të njëjtën kohë, ata kryejnë programim emocional/psikologjik të votuesve të Serbisë për të ruajtur konfliktin gjatë dekadave të ardhshme… 6 nga 7 partitë kryesore politike në zgjedhje janë parti të hapura ruse”, ka shkruar ai.

- Advertisement -

Duke tërhequr një paralele mes fushatës së partive aktuale, Stojkoviq ka kujtuar edhe të bëmat e kasapit të Ballkanit, Sllobodan Millosheviq, për të cilin k theksuar se fushatën e tij e ka fokusuar edhe në temën e Kosovës.

“Kjo rezultoi në luftëra, shkatërrime, viktima të mëdha dhe krime lufte. Perëndimi nuk duhet të flejë në të ardhmen dhe të vazhdojë të refuzojë të ndërhyjë drejtpërdrejt në politikën e brendshme të Serbisë, sepse narrativat ekzistuese kërcënojnë sigurinë e Evropës në afat të gjatë. Perëndimi duhet të marrë përsipër që të ndërhyjë drejtpërdrejt në situatën politike në Ballkan”, përfundon ai në X.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -