20.7 C
Pristina
Monday, August 8, 2022

Agim VeIiu: Trendet po tregojnë se Qeveria Kurti është në rënie

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Agim Veliu, ka thënë se Kosova i ka përmbushur të gjitha kriteret për liberalizmin e vizave qysh në kohën e qeverive të kaluara.

Veliu theksoi se Qeveria Kurti nuk ka ndërmarrë asnjë veprim në këtë drejtim me përjashtim të kërkesës për çështjen e liberalizimit.

“Unë nuk mund të them se kur do të ndodh Iiberalizimi i vizave. Kriteret për Iiberalizim të vizave janë pIotësuar qysh në qeveritë e kaluara. Kjo Qeveri aktuaIe nuk është duke bërë asgjë ne këtë drejtim me përjashtim të kërkesës sepse në fund të fundit nuk ka çka të bëjë sepse të gjitha kriteret janë të pIotësuara por kjo është çështje e vullnetit edhe e atyre që e kanë në dorë çështjen e Iiberalizimit të vizave, por edhe Qeverisë së Kosovë që t’i bëjë disa veprime konkrete në këtë drejtim”, tha Veliu në një intervistë për Ekonomia Online.

Veliu shtoi se të gjitha trendet po tregojnë se kjo Qeveri është në rënie. Sipas tij, nuk ka ndonjë punë konkrete nga kjo Qeveri me përjashtim të disa parullave boshe me të cilat ka ardhur në pushtet.

“Të gjitha trendet po tregojnë se kjo Qeveri është në rënie. Nuk ka ndonjë punë konkrete me përjashtim të parullave me të cilat ka ardhur në pushtet, parullave boshe, luftës kundër korrupsionit e çështjeve tjera. Kanë qenë mashtrim për qytetarët. Ata po e shohin se kjo Qeveri nuk është e aftë që t’i kryejë detyrat me të cilat ballafaqohet dhe detyrat që kërkohen nga kjo Qeveri”.

Ish-Ministri i Brendshëm tha se ka pasur shumë skandale edhe në diplomacinë e jashtme, duke theksuar se këtë dikaster e udhëheqë një ministre jo kompetente.

“Nuk janë bërë veprimet e duhura. Ka pasur shumë skandale edhe në diplomacinë e jashtme. Aty është një ministre që nuk është kompetente për atë çështje dhe nuk ka bërë asnjë veprim me përjashtim të skandaleve që tashmë janë të njohura për publikun. Pyeteni Qeverinë pse s’kemi njohje, pyetni ata që janë kompetent”, tha ai.

Të fundit
Lajme të lidhura