18.7 C
Pristina
Tuesday, May 21, 2024

A e mbështetni një Asociacion për shqiptarët në Serbi? Përgjigjet Escobar

- Advertisement -

“Pra, unë personalisht besoj se rruga më e mirë përpara për atë komunitet është të insistohet në atë që është e drejtë dhe shëndeti i atij komuniteti të adresohet nga qeveria që i përfaqëson ata”.

- Advertisement -

Emisari i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar, e ka ritheksuar se Kosova është e obliguar që ta formojë Asociacionin e Komunave me Shumicë Serbe.

Në një intervistë online me gazetarë, ai ka theksuar se dialogu i lehtësuar nga Bashkimi Evropian është duke u bërë për normalizim të marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe jo për njohje të ndërsjellë.

- Advertisement -

closevolume_off
Në pyetjen e klanit nëse Escobar do ta mbështeste formimin e një Asociacioni edhe për komunitetin shqiptar në Serbi, ai ka thënë se një gjë e tillë nuk është e përfshirë në dialogun e lehtësuar nga Bashkimi Evropian.

“Arsyeja që e mbështesim tani në Kosovë është sepse ka të bëjë me një obligim ligjor. Tani të sjellësh palë të tjera dhe struktura të tjera në dialog, kjo varet nga Bashkimi Evropian dhe në procesin evropian të ndërmjetësuar”.

“Pra, unë personalisht besoj se rruga më e mirë përpara për atë komunitet është të insistohet në atë që është e drejtë dhe shëndeti i atij komuniteti të adresohet nga qeveria që i përfaqëson ata”.

- Advertisement -

“Unë nuk flas për Bashkimin Evropian nëse kjo duhet të përfshihet në dialog apo jo. Krejt çfarë mund të them është se aktualisht nuk është pjesë e dialogut”.

- Advertisement -
Lajmet e fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -