16 C
Pristina
Thursday, September 29, 2022
- Advertisement -

4 banesa, mbi 70 mijë euro në bankë – kjo është pasuria e sekretarit të SBASHK’ut

SBASHK’u, sikurse drejtuesit e saj, janë kthyer në fokus në javët e fundit, shkaku i grevës dhe përplasjeve me Qeverinë e Kosovës për kërkesat e tyre për ligjin e pagave.

Rrjedhimisht, vëmendje së fundi ka marrë edhe Sekretari i SBASHK-it, Ymer Ymeri. Përveç angazhimit të tij në SBASHK, Ymeri është edhe anëtar i bordit të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës dhe anëtar i Këshillit Ekonomik Social të Kosovës.

- Advertisement -

Për shkak të funksionit të tij në Fondin e Kursimeve Pensionale, Ymeri, sikurse çdo zyrtarë tjetër publik në vend, i duhet të paraqesë deklarimin e pasurisë.

E në gjashtë faqet e deklarimit të tij të pasurisë për vitin 2022, Ymer Ymeri del se ka goxha prona e para.

4 banesa të blera, që i ka vlerësuar nga mbi 22 mijë Euro deri në mbi 50 mijë Euro më së shumti, Ymeri i ka deklaruar në pronësi të veten. Derisa dy tjera, thotë se janë të fëmijëve të tij. Të gjashtë banesat thotë se janë blerë gjatë viteve 2002 deri më 2013.

- Advertisement -

Po ashtu, Ymeri ka deklaruar se ka në pronësi edhe sipërfaqe të ndryshme trualli, në një nga to tregon se ndodhet edhe shtëpia e tij, që i ka vënë vlerën 73 mijë Euro.

Po ashtu ka deklaruar se ka edhe Tokë bujqësore, livadh, oborre e shtëpi, që së bashku kapin sipërfaqen 10,908.00m2, që i deklaron si “Trashëgimi e përbashkët Familjare Para vitit 1900”.

Menaxheri për Financa dhe Administratë i SBASHK’ut ka treguar se e posedon edhe një veturë Mercedes Benz, e tipit E 200, e prodhuar në vitin 2013, e blerë në vitin 2020, që e vlerëson 9 mijë e 500 Euro vlerë.

- Advertisement -

E ka deklaruar në pronësi të fëmijëve të tij edhe një tjetër Mercedes Benz B200, i vitit 2009 e blerë në vitin 2019. Vlera e tij thotë se është 5000 Euro.

Para në bankë, Ymer Ymeri në vitin 2022 i ka deklaruar mbi 70 mijë Euro, të shpërndara në tre banka në Kosovë dhe në një në Durrës të Shqipërisë.

Ai deklaron se të hyra vjetore si paga ka nga 5 burime të ndryshme, përfshirë të ardhurat nga SBASHK’u që thotë se i ka 1057 Euro pagë mesatare neto.

- Advertisement -
Të fundit
- Advertisement -
Lajme të lidhura
- Advertisement -