fbpx
-0.4 C
Pristina
19 Janar, 2022 - 18:09

28 nëntori zyrtarizoi ndarjen e Kosovës, pavarësia jonë është me 17 shkurt

Rekomandime

Nga Viktor Buzhala

Derisa Isa Boletini me shokë po shpallnin Pavarësinë e Shqipërisë me 28 Nëntor të vitit 2012, Serbia të njëjtpn ditë po robëronte Kosovën. Gjenerali ynë kryesor po qendronte në Vlorë, ndërsa fqinji ynë armiqsor po i qëronte hesapet me popullin kosovar. Kufinjtë përfundimtar do të vendoseshin pas disa muajve në Londër dhe nuk do të prekeshin deri me 2008.

Kosova për gati 100 vjet fitoi vetëm maltretime, pushtim të egër dhe maItretime të pafundme. Shqipëria për poaq kphë nuk shkrepi asnjë pIumb për Kosovë. Thjeshtë kqyri seri se si shtypej gati gjysma e popullit të saj.

Ne Iuftuam fort për flamurin kuq e zi. Por, nuk fituam asgjë. Fituam tek në vitin 2008, me 17 shkurt, një datë komplet e ndryshme nga kjo e sotmja, me flamur krejtësisht tjetër.

Prandaj, pavarësia jonë ndodhi pikërisht në acarin e shkurtit para 13 vjetësh e jo me 28 nëntor. Pavarësisht që nuk fituam asgjë, dita e sotme duhet të na gëzojë, pasi ësht dita e pavarësisë së gjysmës sonë. Utime Pavarësia, Shqipëri!

Më shumë artikuj

Të fundit